DOKUMEN UNTUK PEMBELIAN KERETA

.

Soalan:
Apakah dokumen yang diperlukan oleh pihak Bank untuk pinjaman pembelian kereta?

Jawapan:

Dari pengalaman berurusan dengan pihak Bank, 4 dokumen ini sudah memadai untuk mendapat pinjaman kereta:

1. Salinan IC
2. Salinan Lesen Memandu*
3. Salinan Slip Gaji (3 bulan)
4. Salinan Bank Statement (terbaru)

*Sekiranya anda belum lagi mempunyai lesen memandu kereta yang sah, lesen kelas D, anda masih boleh memohon pinjaman kereta melalui 2 cara berikut:

1. Pinjaman dengan AMBANK. Selain salinan IC, Penyata gaji 3 bulan dan penyata bank terkini, anda hanya perlu menyertakan dua keping gambar bersaiz IC anda.

2. Dalam kes permohonan pinjaman yang memerlukan penjamin, jika penjamin anda mempunyai lesen memandu kereta, anda hanya perlu mengemukakan lesen penjamin anda.

Baru-baru ini, melalui pengalaman membuat pinjaman bank untuk pembeli saya, ada kes-kes tertentu, MAYBANK melepaskan pinjaman pembeli yang hanya memiliki lesen motorsikal sahaja.


DOKUMEN SOKONGAN
Namun dalam keadaan tertentu, pihak Bank akan meminta dokumen sokongan tambahan, contohnya:

1. Salinan Surat Tawaran Kerja
2. Salinan Surat Pengesahan Kerja
3.
Salinan Diploma atau Ijazah
4. Salinan
Penyata KWSP Terbaru
5.
Salinan Borang EA

Jadi sekiranya anda ingin memudahkan atau mempercepatkan lagi lagi urusan proses Pinjaman anda, sebaiknya anda menyertakan salinan dokumen tersebut untuk tujuan di atas.

.

.

2 comments:

  1. Halo,
    Adakah anda sedang mencari syarikat peminjam swasta yang berwibawa dan terakreditasi yang meminjamkan peluang sepanjang hayat? Kami menyediakan semua jenis pinjaman dengan cara yang sangat cepat dan mudah, pinjaman peribadi, pinjaman kereta, pinjaman rumah, pinjaman pelajar, pinjaman perniagaan, pinjaman pelaburan, penyatuan hutang, dan banyak lagi. Adakah anda telah ditolak oleh bank dan institusi kewangan lain? Adakah anda memerlukan penyatuan atau pinjaman gadai janji? Lihatlah lebih jauh seperti yang kita ada di sini untuk membuat semua masalah kewangan anda menjadi sesuatu yang lalu. Kami menawarkan pinjaman dari 5000 dolar kepada 50,000,000 dolar pada kadar faedah pinjaman yang sangat tinggi sebanyak 2%. Hubungi kami hari ini melalui e-mel kami sekarang dan kami akan dengan senang hati membuat masalah kewangan anda dan perkara-perkara yang lalu, Tiada pemeriksaan kredit diperlukan, 100% dijamin.
    E-mel kepada kami: (albakerloanfirm@gmail.com).

    ReplyDelete