NEW HONDA CITY 1.5 i-VTEC


New Honda City 1.5 i-VTEC
5-Speed Automated Transmission

The main difference between S & E's grade is its exterior and interior package.

Exterior
E comes with Fog Lights
E comes with Door Mirror with Signal Light
E comes with Exhaust Pipe Finisher
S comes with 15" Alloy rims, while E 16"

Interior
E comes with Paddle Shift
E comes with Steering Wheel Audio Control
E comes with Leather Steering Wheel & Gearknob
S has 4 speakers, E has 6
E Rear Headrest Adjustable, S Fixed
E comes with Rear Armrest & Cup Holder
E comes with Rear Foldable Seats, S Fixed
E comes with Rear Seat Under Tray
E comes with Power Retractable Door Mirror

In terms of engine's specs and Safety & Security they are equal.




Direct competitor: Toyota Vios.

Looking for a new Honda City?

ON-THE-ROAD PRICE

Grade S rm85,480

Grade E rm90,480

Down-payment as low as rm3000 only


Call / SMS us:
HP 019 338 7710 (KR)

.

17 comments:

  1. nak tanye ape beza spec HONDA CITY dgn TOYOTA VIOS yer??

    sbb sy hanye minat pada dua kereta nih sahaja...dan kereta yg bakal sy beli adelah kereta pertama...dan bagaimana bulan2 serta maintenance pd pendapat KR...

    ReplyDelete
  2. Dear FicQ,

    VIOS ada 5 spec yang berbeza.

    CITY ada 2 spec sahaja.

    Dari segi harga, apple to apple, VIOS murah sedikit dari CITY.

    Design, personally, sy lebih sukakan VIOS.

    Quality, reliability... Toyota dikenali kerana faktor ini.

    Maintenance... VIOS lagi murah.

    Petrol... VIOS dikatakan salah satu kereta yang paling jimat petrol.

    Resale value.. dua-dua ok. Harga susah jatuh.

    Secara peribadi, VIOS is my preference.

    Bulan-bulan bergantung kepada jumlah pinjaman. Boleh kira guna calculator yang disediakan kat column belah kanan.

    ReplyDelete
  3. KR, nk tanye sket...kalau skim graduan, dah kerja tapi belom permanent lg..contract 1tahun...boleh ke apply skim graduan??kalau boleh kereta import mane yang boleh, honda city boleh ker??

    ReplyDelete
  4. safahana..
    saya berhasrat untuk membeli kereta pertama iaitu Honda City 1.5 i-VTEC grade s. berapakah down payment yang perlu saya bayar sekiranya saya nak bayar ansuran bulanan dalam 500 kebawah. selama 9 tahun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Td saya pegi honda..kalo monthly below 500 down payment kene rm 40k ++

      Delete
  5. Asrul,

    Skim Graduan terbuka untuk Kerajaan dan Swasta, syaratnya:

    1. Tawaran kerja tetap

    2. Atau, kontrak yang tidak kurang dari 2 tahun.

    3. Gaji yang mencukupi iaitu bayaran bulanan kereta tersebut 1/3 dari gaji bersih pemohon.

    Kereta Nasional ok. Kereta Non-Nasional ok. As long as this is your first car. And u r 20 - 30 years of age.

    ReplyDelete
  6. Norini,

    Untuk bulanan rm500 ke bawah, at current rate of interest i.e. 3.50%, jumlah pinjaman adalah rm41,000-

    OTR Honda S Type sekarang rm85,480-

    Duit muka yang diperlukan: 85,480 tolak pinjaman rm41,000 = rm44,480.

    Duit muka = rm44,480-

    ReplyDelete
  7. kr nak tanya...if sy staff goverment tetap, dan gaji bersih adalah 2.2k...adakah boleh memiliki honda city grade s dgn down payment 6k?

    ReplyDelete
  8. saya baru je kerja... permanent bkn contract. Gaji saya dlm 1.7k. saya berangan nk pkai honda city sbb comel. agak2 brp d/p sy kene byr lps tuh bln2 dia x lebih dari rm800...just curios
    :p

    ReplyDelete
  9. As salam..Satu persoalannya.
    Berapakah bayaran bulanan bagi Honda City 1.5 i-VTEC ?.
    Apakah kelebihan yang ada pada kereta ini.
    Sekian Terima Kasih atas pandangan anda.

    ReplyDelete
  10. assalam..
    saya baru jer keje... gaji 2.2k... dalam pengkiraan nak membeli honda city grade E.. kalau tak da downpayment boleh ker???? full loan ker atau skim graduan??? nie kereta pertama nak beli nie... monthly nya berapa???

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. aslam, saya baru kjer..my basic slary 3.5k, saya nk amik skim graduan untuk honda city grade E.. perlukn sebarang downpayment x? and kalo 0 downpyment brape montly kne byar?n ader paper byaran lg x yg dperlukan untuk permulaan ??

    ReplyDelete
  13. Salam,,KR ... ieka nk tnye klu ieka ambik kreta honda city 1.5 i-vtec,,ieka bayar down-payment RM 3000.00 brapa pulak ieka kena bayar bulan-bulan?..

    ReplyDelete
  14. Camni nk kira monthly installment..[(INTEREST x LOAN X BAPE TAUN NK BUAT PAYMENT) + LOAN] / (BAPE TAUN BAYAR/12BULAN]

    CONTOH NAK BUAT LOAN 50k @ interest 3% @ 9tahun

    Jadi,

    [(3/100 x 50000 x 9) + 50000] / (9/12) = RM587.96

    Selamat Membeli Kereta.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  15. 4 ur info..honda city gear 5 speed..toyota vios gear 4 speed same like saga blm..tq

    ReplyDelete